Vacanta la ski in Harghita Bai

Următoarea plecare: 29.01.2021
Durata circuit
5 zile
600.00 Lei / persoană
Grup: între 2 și 6 persoane
Locuri disponibile: 6
Categorie: Activ, Travel Deals
Grad de dificultate: Moderat

Explore Travel a pregatit un pachet special pentru o vacanta de ski la Hargita Bai, cu cazare chiar langa partie!

Statiunea Baile Harghita, localitate balneoclimaterica montana, se afla la 20 km distanta de Miercurea Ciuc, in judetul Harghita, fiind cunoscuta pentru mofetele de aici, pentru ape minerale vindecatoare si pentru conditii favorabile sporturilor de iarna.

Baile Harghita a devenit centrul preferat al iubitorilor sporturilor de iarna, datorita conditiilor favorabile de zapada. Perioada potrivita schiatului este de 4 luni, din decembrie, pana in martie, dar nu sunt rari anii cand schiatul se poate practica pana in luna mai. Iarna stratul mediu de zapada depaseste 60 de cm.

Exista trei partii de schi cu diferite grade de dificultate, partia Kossuth cu 4 brate, partia Miklós cu 3 brate si partia Csipike insumand mai mult de 7 km.
 


Partii grele (negre)

Partia Miklós este o partie neagra cu un nivel ridicat de dificultate si are lungimea de 200 de metri. Are altitudinea de plecare la 1375 de metri, o inclinatie de 32% si o latime medie de 50 de metri. Se intinde pe o suprafata de 1 hectar si are altitudinea de sosire la 1300 de metri. Capacitatea Partiei Miklos din Harghita-Bai este de aproximativ 700 de persoane, fiind deservita de un teleski monopost si de iluminare nocturna

Partia Kossuth 1 este o partie neagra cu un grad ridicat de dificultate si are lungimea de 630 de metri. Are altitudinea de plecare la 1598 de metri, are inclinatia de 32% si diferenta de nivel de 175 de metri. Se desfasoara pe o latime medie de 80 de metri, ocupa o suprafata de 1 hectar si are punctul de coborare la altitudinea de 1423 de metri. Capacitatea Partiei Kossuth 1 din Harghita-Bai este de pana la 700 de persoane, fiind dotata cu teleski mono-post.

 

Partii medii (rosii)

Partia Kossuth 2 este o partie rosie cu grad mediu de dificultate si are lungimea de 800 de metri. Are altitudinea de plecare la 1350 de metri, are o inclinatie de 21% si o diferenta de nivel de 95 de metri. Se desfasoara pe o latime medie de 50 de metri, acopera suprafata totala de 1 hectar si are altitudinea de sosire la 1255 de metri. Capacitatea Partiei Kossuth 2 din Harghita-Bai este de 600 – 700 de persoane, este dotata cu teleski monopost si este dedicata snowboardingului.

Partia Csipike este o partie rosie cu un grad mediu de dificultate si are 400 de metri lungime. Are altitudinea de plecare la 1322 de metri, are o inclinatie de 18% si o latime medie de 60 de metri. Se intinde pe o suprafata de 1 hectar si are altitudinea de sosire la 1275 de metri. Capacitatea Partiei Csipike din Harghita-Bai este de 350 de persoane. Este deservita de doua baby-ski-uri si este dotata cu nocturna.

 

Partii usoare (albastre)

Partia Kossuth 3 este o partie albastra cu grad mic de dificultate si are lungimea de 1 km. Partia pleaca de la 1355 de metri altitudine, are inclinatia de 17% si diferenta de nivel de 100 de metri. Se desfasoara pe latimea medie de 45 de metri, ocupa o suprafata de 1 hectar si are altitudinea de sosire la 1255 de metri. Capacitatea Partiei Kossuth 3 din Harghita-Bai este de 800 de persoane si beneficiaza de instalatie de transport pe cablu (teleferic) sub forma de teleski mono-post.

Partia Ózon este o partie albastra cu un grad mic de dificultate si are lungimea de 300 de metri. Are punctul de plecare la altitudinea de 1300 de metri, o diferenta de nivel de 100 de metri si inclinatia de 17%. Latimea medie a partiei este de 70 de metri, iar suprafata ocupata este de 1 hectar. Capacitatea Partiei Ozon din Harghita-Bai este de pana la 700 de persoane si este deservita de o instalatie de transport pe cablu (teleski monopost) si dispune de instalatie de nocturna.

Partia Tófalvi este o partie albastra cu un grad mic de dificultate si o lungime de 200 de metri. Este destinata practicarii tubing-ului si beneficiaza de instalatie de transport pe cablu.

 

 Numele

 Grad de dificultate

 Lungime (m)

 Instalatie nocturna

 Teleferic

  Miklós

  dificil

  200

  da

  da

  Csipike

  medie

  400

  da

  da

  Tófalvi

  usoara

  200

  nu

  da

  Ózon

  usoara

  300

  nu

  da

  Kossuth

  dificil

  630

  nu

  da

  Kossuth 2

  medie

  800

  nu

  da

  Kosuth 3

  usoara

  1000

  nu

  da

 

 

Cazare la CASA BALU

Clasificata la 3 stele, Casa Balu*** se diferentiaza printr-o arhitectura deosebita fiind construita pe 3 nivele in stil traditional specific zonei, dar in acelasi timp dotata modern, astfel incat sa devina locul ideal unde va puteti gasi linistea si intimitatea de care aveti nevoie respirand aerul curat si bogat in oxigen.
Situata in varful partiei Csipike si la doi pasi de parcul de aventura Balu Park, Casa Balu este principalul punct de plecare al rutelor turistice semnalizate si al drumului ce duce la partiile de ski Miklos si Kossuth.

Camerele confortabile si cu stil, serviciile de calitate, facilitatile modern si amabilitatea personalului sunt doar cateva dintre atuurile care fac ca Balu Resort sa fie locul ideal de cazare, recreatie activa sau teambuilding pe toata perioada anului.

Cabana dispune de 6 camere twin, 5 cu pat matrimonial, 7 camere cu 3 paturi, o camera cu 4 paturi.

Facilitati:

 • Restaurant cu 50 de locuri cu specific romanesc si unguresc
 • Bar de zi
 • Terasa neacoperita (mese cu umbrele)
 • Cuptor pe lemne langa terasa
 • Sauna
 • Ciubar japonez – apa fierbinte si sare de Praid
 • Parcare pazita
 • Teren de joaca
 • Salon cu TV, sistem HI-FI si alte modalitati de recreere
 • Inchirieri schiuri, snowboard, saniute
 • Spatiu pentru depozitare schiuri si articole sportive.

Experiențe incluse în ofertă

 • Ski, ski, ski de dimineata pana seara
 • Bucura-te de gastronomia locala cu produse specifice de sezon
 • Exploreaza imprejurimile, fa o excursie la Lacul Sf Ana
 • Incearca ski, snowboard, snowmobil sau saniuta

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Sosire in cursul zilei in Baile Harghita. Cazare la Balu Resort.

Dupa micul dejun puteti merge la ski pe una dintre cele 7 partii din apropiere.

Cazare la Balu Resort.

Dupa micul dejun puteti merge la o plimbare cu snowmobilul in imprejurimi sau puteti face o excursie mai lunga la Lacul Sfanta Ana.

Cazare la Balu Resort.

Bucura-te de zapada! Astazi este o zi dedicata sporturilor de iarna: ski, snowboard, sanius.

Cazare la Balu Resort.

 

Dupa micul dejun se face check out si se pleaca spre casa.


Servicii incluse

Cazare Casa Balu*** -  adult in camera dubla: 600 lei/ persoana/ pachet

Copil sub 11 ani in camera cu doi adulti (cu pat suplimentar): 380 lei/ pachet

Copil peste 11 ani in camera cu doi adulti (cu pat suplimentar): 440 lei/ pachet.

 

Marime grup - Grup minim de 2 adulti.

 

 

 

Cost

Pachetul include

 • 4 nopti cazare cu mic dejun
 • Parcare privata

 

Pachetul nu include

 • Transportul pana la/ de la Baile Harghita
 • Dejunul si cina
 • Bauturile din timpul meselor
 • Alte servicii care nu sunt specificate in program.

 

Detalii servicii

4 nopti cazare la Casa Balu (3 stele) in Hargita Bai

Cazare

4 mic dejun

Mese

 • Plata unui avans de 50% in momentul rezervarii, nerambursabil;
 • Restul de plata - cu minim 10 zile inainte de inceperea sejurului.

 

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 • 50% din pretul pachetului de servicii, daca anularea se face cu mai mult de 10 zile fata de momentul inceperii sejurului
 • 100%  din pretul pachetului de servicii, daca anularea se face cu mai putin de 10 zile fata de momentul inceperii sejurului sau pt neprezentarea la program.

Masuri de igiena si siguranta anti-covid

 • angajatii pensiunii au fost informati in detaliu cu privire la masurile de pregatire si prevenire esentiale si primesc instructiuni in permanenta
 • punerea la dispozitia clientilor a dezinfectantilor aprobate de MS la intrarea in local si in spatiul destinat oaspetilor
 • curatarea si dezinfectarea spatiilor comune se efectueaza cu frecventa mai mare
 • curatarea si dezinfectarea obiectelor sau suprafetelor pe care clientii le pot atinge, inclusiv suprafete de toaleta, meniuri, recipientele pentru condimente, etc.
 • igienizarea camerelor pentru oaspeti (mobilier, lenjerie etc) utilizand dezinfectanti profesionali. Acordam o atentie deosebita curateniei care se efectueaza in camere inainte de sosirea fiecarui nou oaspete
 • facem curatenia si dezinfectarea camerelor doar la check-in si check-out, iar lenjeria si menajul se vor efectua  cu aprobare, doar la cerere.
 • evaluam zilnic starea de sanatate a angajatilor si vom lua imediat masurile necesare la primele semne de imbolnavire. Am pus la dispozitia intregului personal termometre pentru a se lua temperatura la inceperea programului de lucru, aceasta fiind notata intrun registru de monitorizare
 • folosirea mastilor de protective de catre tot personalul 
 • obligativitatea tuturor oaspetilor de a completa formulare, prin care declara pe propria raspundere ca au o stare de sanatate buna si ca nu au calatorit in zonele afectate de COVID-19 in ultimele 14 zile
 • dezinfectarea cheilor de acces in camera.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Explore Travel: Vacanta la ski in Harghita Bai
Explore Travel: Vacanta la ski in Harghita Bai
Explore Travel: Vacanta la ski in Harghita Bai
Explore Travel: Vacanta la ski in Harghita Bai
Explore Travel: Vacanta la ski in Harghita Bai
Explore Travel: Vacanta la ski in Harghita Bai
Explore Travel: Vacanta la ski in Harghita Bai
Explore Travel: Vacanta la ski in Harghita Bai