Circuit Egipt in vacanta de Paste 2021

Durata circuit
Categorie: Discover, Travel Deals
Grad de dificultate: Moderat

Oferta Paste Egipt: Hurgada - Croaziera pe Nil - Cairo 29.04-10.05.2021

Oferta speciala circuit in Egipt, include croaziera pe Nil, o vacanta semnata Explore Travel!

Egiptul, numit de Herodot ,,Darul Nilului”, este patria unei civilizatii stravechi, fascinante si misterioase. Tainele nu au fost descifrate in totalitate nici astazi: Valea Regilor, in care au fost ingropati legendarii faraoni; Cairo, bogat in tezaure de arta – de la marele muzeu de antichitati la moscheile vechi de secole, de la piramidele  de la Giza  la mormintele califilor. Calatorul pasionat de cultura straveche a faraonilor va fi fascinat de piramide si de Sfinx. Templele de la Karnak si Luxor continua sa impresioneze lumea moderna prin maretia constructiilor. Pe Valea Nilului, orasele Esna si Edfu pastreaza temple din antichitate, la fel ca si insula Elefantina.


In aceasta vacanta in Egipt veti petrece cateva zile la plaja in Hurghada, celebra statiune pe malul Marii Rosii, veti calatori cu barca pe Nil intr-o croaziera de 5 zile si 4 nopti care ofera sansa de a vedea cele mai frumoase temple ale acestei fascinante civilizatii si veti incheia in Cairo, capitala Egipului unde piramidele si Muzeul Egiptologiei vor reprezenta o incheiere perfecta a unei vacante de neuitat.

Experiențe incluse în ofertă

 • Snorkelling la Marea Rosie
 • Navigati cu feluca pe Nil pana la Insula Elefantina
 • Admira apusul de soare de pe Nil
 • Viziteaza templul de la Abu Simbel
 • Fa o plimbare pe camila in jurul piramidelor
 • Fa o calatorie in timpul faraonilor urmarind spectacolul de lumini&sunet la Tempul Philae Aswan
 • Descopera misterele civilizatiei egiptene la Muzeul de Egiptologie din Cairo

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare din Bucuresti de pe aeroportul Otopeni spre Istanbul cu un zbor Turkish Airlines cu decolare la ora 21:50. Sosire la Istanbul la ora 23:10 si scurta escala pana la zborul spre Hurghada.

Zbor in conexiune catre Egipt cu decolare la ora 01:15.  Sosire la Hurghada la ora 03:10. Preluare de la aeroportul international din Hurgada si transfer la hotel in statiunea El Gouna.

Mic dejun si zi libera la dispozitie pentru plaja si relaxare. Cazare in statiunea El Gouna, in regim all inclusive la Hotel Steigenberger El Golf 5*

Cazare: Hotel Steigenberger El Golf 5*

Nivel cazare: deluxe hotel

Mese: regim All Inclusive

Experienta: sejur la Marea Rosie

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja sau excursii optionale: se pot organiza excursii in desert, excursii la snorkelling.

Cazare in El Gouna in regim all inclusive.

Cazare: Hotel Steigenberger El Golf 5*

Nivel cazare: deluxe hotel

Mese: regim All Inclusive

Experienta: sejur la Marea Rosie

 

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja sau excursii optionale. Faceti o plimbare prin statiunea El Gouna sau relaxati-va la plaja.

Cazare in El Gouna in regim all inclusive.

Cazare: Hotel Steigenberger El Golf 5*

Nivel cazare: deluxe hotel

Mese: regim All Inclusive

Experienta: sejur la Marea Rosie

 

Mic dejun. Dimineata transfer cu autocarul de la El Gouna la Luxor (~4 ore). Sosire la Luxor si imbarcare pe vas pentru croaziera pe Nil (4 nopti).

Pranz pe vas.

Dupa amiaza vizita templelor Luxor si Karnak.

Templul Luxor, „Sanctuarul sudic” Ipet-resyt pentru vechii egipteni, a fost numit astfel datorita pozitiei sale in Teba antica (Luxorul modern). Acesta este situat la aproximativ trei kilometri la sud de Templul Karnak, de care a fost odata legat de o alee procesionala marginita de sfincsi. Cele mai vechi dovezi ale acestui templu dateaza din Dinastia a XVIII-a (c. 1550–1295 i.Hr.). Ipet-resyt, spre deosebire de majoritatea celorlalte temple antice egiptene, nu este asezat pe o axa est-vest, ci este orientat spre Karnak. Acest lucru se datorează faptului ca Templul Luxor a fost locul unde se desfasura una dintre cele mai importante sarbatori religioase egiptene antice, cand statuile lui Amun-Ra, sotia sa Mut si fiul lor, zeul lunar Khonsu, erau luate din templele lor din Karnak si transportate intr-o mare procesiune (Festivalul Opet) la Templul Luxor.

Numit Ipet-Sut „Cel mai select dintre locuri” de catre vechii egipteni, Templul Karnak a fost cel mai important templu din Teba, unde era venerat marele zeu Amon. Din Theba provine linia regilor care au reunificat Egiptul dupa prima perioada intermediara, devenind unul dintre cele mai importante orașe, o poziție pe care continua sa o detina aproape de-a lungul intregii istorii egiptene antice. Importanța lui Amon a crescut in acelasi timp cu ascensiunea orașului

La fel ca majoritatea templelor egiptene antice, Karnak este construit pe o axa est-vest, ceea ce insemna ca reflecta traiectoria zeului soare pe cer. Poseda insa si o axa nord-sud, care il orienteaza spre Templul Luxor, locuinta lui Amenemopet - o versiune diferita a lui Amon. Karnak era in realitate un complex de temple: cel mai mare si mai vechi templu este sanctuarul lui Amon (cel mai mare templu cu coloane din lume  - o padure de 134 de coloane masive cu o inaltime de 15 metri, cu exceptia celor 12 mai mari, centrale, care au o inaltime de 21 de metri), templul lui Montu – zeul razboiului si sanctuarul zeitei Mut, sotia lui Amon reprezentata simbolic printr-un vultur. Langa Theba, intre Nil si Valea Regilor, se pastreaza vestigiile aleii monumentale care ducea la templul lui Amenophis III, actualmente disparut.

Cina si cazare pe vas.

Cazare: M/S Concerto sau similar

Nivel cazare: vas de croaziera de 5 stele

Mese: mic dejun, pranz si cina pe vas

Experienta: vizita templelor Luxor si Karnak

Mic dejun pe vas. In cursul diminetii se vor vizita Valea Regilor si Templul Reginei Hatshepsut.

In Valea Regilor se afla mormintele celor mai importanti faraoni ai Egiptului: Mormantul lui Ramses III este numit si ,,Mormantul Harpistilor”, dupa cei doi harpisti gravati pe perete. Mormantul lui Seti I este cel mai lung din intreaga vale (100 m); cel al lui Tuthmosis III este neobisnuit deoarece, pentru a ajunge la  el trebuie sa urci un rand de scari, apoi sa se coboare. Mormantul lui Tutankhamon este cel mai renumit, deoarece, atunci cand a fost deschis de Howard Carter si Lord Carnavon in anul 1922, a fost descoperit intact, neprofanat, cu sigiliul regal la intrare; corpul suveranului era inchis in trei sicrie mumiforme: primul din lemn aurit, al doilea din lemn acoperit  cu tabla de aur ornata cu sticla si al treilea, o capodopera a artei giuvaergiei din toate timpurile (1,80 m lungime, 200 kg de aur), incrustat cu lapislazuli, turcoaze si cornaline. Masca de aur a faraonului si cele doua sicrie interioare pot fi admirate la Muzeul Egiptean de Antichitati din Cairo.

Valea Reginelor se afla la aproximativ 1,5 km de Valea Regilor. Cel mai vizitat monument funerar de aici este cel al Reginei Hatshepsut, aflat intr-o vale greu accesibila, in trecut consacrata zeitei Hathor. Monumentul a fost construit de genialul arhitect Senenmut; conceptia monumentului era complet noua: se ajungea la sanctuar  printr-o serie de terase largi, unite prin rampe. Basoreliefurile de pe unul din pereti nareaza viata reginei si expeditia militara pe care a condus-o pana in misteriosul tinut Punt.

Colosii lui Memnon, doua statui inalte de 20 m, sculptate in blocuri monolite de gresie, il infatiseaza pe faraon asezat pe tron, cu mainile pe genunchi.

Pranz pe vas.

Dupa amiaza se navigheaza spre Esna, numita de greci Latopolis, pentru ca aici se adora pestele sacru, Lato, caruia i se dedica un cult special (s-au pastrat numeroase exemplare mumificate). Aici se afla un templu inaltat in cinstea zeului Khnum (zeul cu cap de berbec – zeul creatiei), datand din vremea ptolemeilor.

La 50 km de Esna se afla Edfu – cel mai bine conservat din tot Egiptul, dedicat lui Horus (numele zeului vine de la “hr” = soim).

Cina si cazare pe vas.

Cazare: M/S Concerto sau similar

Nivel cazare: vas de croaziera de 5 stele

Mese: mic dejun, pranz si cina pe vas

Experienta: vizite pe Valea Regilor

 

Mic dejun pe vas. Dimineata vizita Templelor Edfu si Kom Ombo.

Templul ptolemeic din Edfu construit intre 237-57 i.Hr. este unul dintre cele mai bine conservate monumente antice din Egipt. Conservat de nisipul desertului care a acoperit templul dupa ce cultul pagan a fost interzis, templul este dedicat lui Horus, fiul razbunator al lui Isis si Osiris. Zeitatea cu cap de soim a fost unul dintre cei mai importanti zei din intreaga istorie a Egiptului Antic, dar figura sacra ramane invaluita în multe mistere.

Dupa pranzul servit pe vas, urmeaza vizita Templului Kom Ombo.Veti gasi aici vestigii ale unui templu cu plan unic, deoarece este de fapt un templu dublu alcatuit din doua temple alipite, fiecare avand propriile sale porti, curti si sanctuare. Templul din dreapta  este dedicat  zeului crocodil Sobek, considerat zeul fertilitatii si creator al lumii. Templul din stanga este dedicat zeului cu cap de soim, Haroeris (Horus the Elder), zeul solar razboinic.

Se navigheaza in continuare spre Aswan (48 km).

Cina & Galabya party si cazare pe vas.

Cazare: M/S Concerto sau similar

Nivel cazare: vas de croaziera de 5 stele

Mese: mic dejun, pranz si cina pe vas

Experienta: vizita templelor Edfu si Kom Ombo

 

Mic dejun. Dimineata se viziteaza complexul de temple Philae, dintre care cel mai cunoscut este Templul Zeitei Isis, unul dintre cele mai marete temple ale Egiptului.

Digul de la Aswan, construit in 1960, este un miracol al ingineriei, protejand zona de inundatiile anuale provocate de Nil; a dus la formarea lacului artificial Nasser, al doilea ca marime  din lume, dupa cel de pe Zambezi.

Obeliscul neterminat poate fi vizitat, astazi, exact in locul in care a inceput să fie prelucrat, cu mii de ani în urma. O parte a obeliscului a fost finisata, in vreme ce portiunea de dedesubt a ramas atașata de roca mama din care ar fi trebuit să fie extras.

Dupa dejun pe vas, experimentați viața locală și obiceiurile din piața din Aswan, care se întinde pe o stradă lungă de 3 km. Vanzatorii de aici ofera tot felul de lucruri: haine și bijuterii lucrate manual, decoratiuni pentru casă, condimente si altele. Cei ce doresc sa incerce preparatele locale, se pot opri la unul din multele restaurante din imediata apropiere.

Optional seara puteti participa la spectacolul de muzica si lumini de la templul Philae, un impresionant spectacol in care se incearca sa aduca la viata vechile timpuri si atmosfera din anticul Egipt.

Cina si cazare pe vas.

Cazare: M/S Concerto sau similar

Nivel cazare: vas de croaziera de 5 stele

Mese: mic dejun, pranz si cina pe vas

Experienta: vizita Aswan si a templului zeitei Isis de la Philae.

Mic dejun. Check out de la vas si excursie catre unul dintre cele mai faimoase si impresionante locuri din Egipt: Templul Abu Simbel.

Complexul de la Abu Simbel consta in 2 temple masive taiate in stanca, la granita cu Sudanul. Acestea sunt situate pe malul vestic al lacului Nasser, la aproximativ 230 km sud-vest de Aswan. Templele de la Abu Simbel sunt parte din complexul cunoscut sub numele de ,,Monumente nubiene” (apartinand patrimoniului UNESCO), care se intinde de la Abu Simbel pana la Philae (langa Aswan).Templele gemene au fost sculptate initial in munte in secolul al XIII-lei i.Hr., in timpul faraonului Ramses II. Monumentul ii reprezinta pe Ramses II si sotia acestuia, Nefertari, si comemoreaza victoria lui Ramses II in batalia de la Kadesh.

Complexul a fost mutat in intregime in 1968 pe un deal artificial realizat dintr-o structura cu cupola. Relocarea templelor a fost necesara deoarece, in caz contrar, exista riscul ca acestea sa se scufunde ca urmare a construirii noului baraj de la Aswan.

Intoarcere dupa-amiaza tarziu in Aswan pentru cina si cazare la hotel.

Cazare: Hotel Obelisque Nile 4*  sau similar

Nivel cazare: superior hotel

Mese: mic dejun, pranz si cina

Experienta: vizita templului Abu Simbel

Mic dejun. Dimineata transfer la aeroport pentru zbor intern Aswan – Cairo. Sosire Cairo si transfer la hotel pentru check in.

Dupa amiaza vizita: Piramidele si Sfinxul. Pe un platou cu suprafata de 2000 m patrati din apropierea orasului Cairo, la Giza, se inalta cele mai vestite monumente din Egipt, piramidele faraonilor Keops, Khepfren si Mykerinos, alaturi de Marele Sfinx. Piramidele sunt dispuse in diagonala, astfel incat nici una nu o umbreste pe cealalta; planul fiecareia este conform unui tipar care cuprinde: un templu funerar in amonte, un coridor, alt templu funerar in aval. Denumit de egipteni Abu-l Hawl (,,tatal terorii”), Marele Sfinx  are o lungime de 73 m si o inaltime de 20 m. In Egipt, Sfinxul era considerat  un zeu solar, avand cap de om sau de berbec si corp de leu. Se presupune ca Sfinxul de la Giza avea chipul faraonului Kefren. Optional pranz la un restaurant local.

Cina si cazare Cairo.

Cazare: Hotel Steigenberger Pyramids 5*

Nivel cazare: deluxe hotel

Mese: mic dejun si cina

Experienta: vizita Piramidelor si a Sfinxului.

Mic dejun si o zi dedicata vizitei orasului Cairo cu Muzeul de Egiptologie, citadela si bazaarul Khan El Khalili.

Fondat in 1902, Muzeul de Egiptologie din Cairo este unul dintre marile muzee ale lumii, adapostind cea mai bogata colectie de arta antica egipteana, intre care si celebrele comori din mormantul lui Tutankhamon, cel mai valoros tezaur al muzeului: bijuterii, sicriul de aur, masca din aur masiv, sandalele si manusile  din aur ale tanarului faraon. Muzeul este organizat pe 7 sectiuni care expun piese din Regatul Vechi, Regatul de Mijloc si Regatul Nou. Colectia de monezi si papirusuri ocupa un loc aparte.

Pranzul se ia pe cont propriu la un restaurant local.

Turul continua cu o plimbare prin citadela – o fortificatie islamica medievala, ridicata pe colina Mokattam din centrul orasului, fiind renumita pentru privelistea sa. Astazi este un sit istoric cu multe muzee si moschei.

Infiintat ca un centru de comert in epoca mamelucilor, cartierul bazaar Khan El Khalili a devenit de atunci una dintre principalele atractii din Cairo pentru turisti si localnici. Nicio vizita la Cairo nu este completa fara o oprire la bazarul Khan El-Khalili, unde veti fi transportat inapoi în timp, intr-un vechi souk arab. Proprietarii de magazine care va cheama la tarabe, parfumul condimentelor, agitatia cumparaturilor si numeroasele obiecte care pot fi cumparate, va vor face sa va pierdeti ore intregi pe aleile bazaarului. Puneti-va la incercare abilitatile de negociere atunci cand vreti sa cumparati statuete, condimente, suveniruri, bijuterii din argint, tricouri, galabiyyas, costume de dans sau orice altceva. Cand in sfarsit veti fi terminat cumparaturile, nu ratati o ceasca traditionala de ceai la celebra cafenea Fishawi.

Cina si cazare la hotel in Cairo.

Cazare: Hotel Steigenberger Pyramids 5*

Nivel cazare: deluxe hotel

Mese: mic dejun si cina

Experienta: vizita Piramidelor si a Sfinxului.

 

La ora 00:30 transfer de la hotel la aeroport Cairo pentru imbarcare pentru zbor TK 693 spre Istanbul – decolare la ora 02:45. Sosire la Istanbul la 06:10 si zbor in conexiune TK 1043 decolara la 07:15. Sosire la Bucuresti la ora 08:35.


Servicii incluse

Costuri

 • Persoana in camera dubla: 1780 Euro
 • A treia persoana in camera tripla: 1750 Euro
 • Persoana in camera single: 2060 Euro

Marime grup

 • Grup minim de 15 persoane. Pentru grup intre 10-14 persoane este un supliment de 100 Euro/ persoana. Pentru grup mai mic de 10 persoane excursia se organizeaza fara ghid insotitor roman.
Cost

Pachetul include

 • Transport cu avionul Bucuresti – Istanbul – Hurgada si Cairo – Istanbul - Bucuresti (cursa Turkish Airlines, cu 1 bagaj de cala 23 kg)
 • Bilet de avion Aswan – Cairo, cu 1 bagaj de cala 23 kg
 • Taxe de aeroport
 • 2 nopti cazare in camera dubla in Cairo (cu 1 mic dejun si 2 cine incluse) – Hotel Steigenberger Pyramids 5*  sau similar
 • 4 nopti croaziera pe Nil – vas Concerto sau similar - pe ruta Luxor - Aswan cu pensiune completa (incepand cu dejun in prima zi si incheind cu mic dejun in ultima zi)
 • Galabia Party pe vas
 • Vizite incluse pe durata croazierei:
 • Philae, Obeliskul neterminat, barajul de la Aswan
 • Plimbare cu felluca
 • Aswan market
 • Templete Kom Ombo si Edfu
 • Temple Luxor si Karnak
 • Valea Regilor (cu vizita a trei dintre morminte) si Templul Reginei Hatshepsut
 • Colosii lui Memnon
 • 1 noapte cazare in camera dubla cu mic dejun si cina la hotel in Aswan – Hotel Obelisque Nile 4* sau similar
 • 4 nopti cazare in camera dubla  la hotel in Hurgada sau El Gouna – in regim de masa all inclusive – Hotel Steigenberger El Golf 5*   sau similar
 • Transferuri si transport cu autocarul  conform programului
 • Vizita Cairo: Piramide, Sfinx
 • Vizita Cairo: citadela, bazaarul Khan El Hkalili, Muzeul de Egiptologie
 • Vizita Abu Simbel
 • Servicii de ghid local la vizitele incluse in program
 • Intrari la obiectivele turistice, conform programului
 • Servicii de ghid insotitor pe toata perioada excursiei.

                                              

Pachetul nu include

 • Taxa de intrare in interiorul Piramidelor: 27 USD/ persoana pt marea piramida si cate 7 USD/ persoana pentru fiecare din celelalte doua piramide
 • Taxa de intrare pentru Camera Mumiilor din Muzeul de Egiptologie: 12 USD / persoana 
 • Muzeul Barcii Solare – nu este deschis publicului din cauza pandemiei
 • Taxa de intrare pentru Muzeul Antichitatilor din Alexandria: 4 USD/ persoana si camera Manuscriselor: 2 USD/ persoana
 • Asigurarea medicala
 • Asigurare storno
 • Excursiile optionale
 • Bacsisurile (obligatorii in Egipt): 60 USD/ persoana
 • Bauturile alcoolice, sucurile si apa la mese (cu exceptia meselor din Hurgada unde cazarea e in regim all inclusive)
 • Taxa de viza: 25 USD/ persoana

 

Asigurari:

Asigurare medicala:

 • RO Pachet Protectie de Calatorie - Classic Individual (max. 65 ani): 83 Ron/ persoana
 • RO Pachet Protectie de Calatorie - Premium Individual (max. 65 ani): 167 Ron/ persoana

 

Asigurare storno:

 • Anularea Calatorie Storno (max. 65 ani) Individual: 484 Ron (pentru pretul calatoriei intre 10 000 – 12 500 Ron)
 • Anularea Calatorie Storno (max. 65 ani) Individual: 967 RON (pentru pretul calatoriei intre 20000 - 25 000)

                                             

Important!

Evenimente excluse din acoperire:

 • calatoria in tari/zone pentru care autoritatile au emis alerte de calatorie;
 • teama de a calatori;
 • refuzul de a respecta sau de a se conforma  regulilor si reglementarilor in vigoare la destinatia de calatorie;
 • neglijenta grava si infectarea deliberata cu Covid-19.

 

Detalii servicii

Orar de zbor – Compania TURKISH AIRLINES

 

29.04.2021:         Bucuresti - Istanbul         21:50 – 23:10     TK 1046

30.04.2021:         Istanbul – Hurgada          01:15 – 03:10     TK   702

 

10.05.2021:         Cairo – Istanbul                 02:45 – 06:10     TK   693

                            Istanbul – Bucuresti           07:15- 08:35       TK 1043

Bilete de avion

                                              

 

 

Cazare
 • 2 nopti cazare in Cairo (cu 1 mic dejun si 2 cine incluse) – Hotel Steigenberger Pyramids 5*  sau similar
 • 4 nopti croaziera pe Nil – vas Concerto sau similar - pe ruta Luxor - Aswan cu pensiune completa (incepand cu dejun in prima zi si incheind cu mic dejun in ultima zi)
 • Galabia Party pe vas
 • 1 noapte cazare cu mic dejun si cina la hotel in Aswan – Hotel Obelisque Nile 4* sau similar
 • 4 nopti cazare la hotel in Hurgada sau El Gouna – in regim de masa all inclusive – Hotel Steigenberger El Golf 5*   sau similar

                                              

 

Mese

 

 • 4 nopti croaziera pe Nil – vas Concerto  sau similar - pe ruta Luxor - Aswan cu pensiune completa (incepand cu dejun in prima zi si incheind cu mic dejun in ultima zi)
 • Galabia Party pe vas
 • Vizite incluse pe durata croazierei:

- Philae, Obeliskul neterminat, barajul de la Aswan

- Plimbare cu felluca

- Aswan market

- Templete Kom Ombo si Edfu

- Temple Luxor si Karnak

- Valea Regilor (cu vizita a trei dintre morminte) si Templul Reginei Hatshepsut

- Colosii lui Memnon

 • Vizita Cairo: Piramide, Sfinx
 • Vizita Cairo: citadela, bazaarul Khan El Hkalili, Muzeul de Egiptologie
 • Vizita Abu Simbel.

                                              

Experiente locale

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans de 50% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • plata integrala inclusiv bacsisul cu cel putin 21 de zile inainte de data plecarii.

Acte necesare pentru obtinerea vizei de Egipt:
Pasaport simplu cu o valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Egiptului

 • Cetatenii romani care sosesc pe aeroportul din Cairo au nevoie de viza de intrare, care se obtine de la Ambasada Republicii Egipt la Bucuresti sau direct de la autoritatile de frontiera din aeroport (taxa 25 USD). A fost implementat si serviciul online eVISA. e-Viza poate fi solicitata cu minim 7 zile inainte de plecare si doar pe baza pasaportului simplu (nu se accepta pasaport temporar).  Aplicatie: Egypt eVisa Portal (visa2egypt.gov.eg) . Taxa de viza este de 25 USD si se achita la finalizarea aplicatiei (prin card bancar).

 

Important:

 • La intrarea in Egipt se solicita test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu SARSCoV-2, efectuat cu maxim 72 ore anterior calatoriei.

Testul trebuie sa fie efectuat de un laborator specializat, autentificat prin stampila, fara a fi aplicate pe document corectii si/sau modificari. In mod obligatoriu testul PCR prezentat trebuie sa cuprinda data si ora recoltarii probei biologice, sa fie tradus in limba engleza sau araba, cu mentiunea NEGATIVE si sa contina seria si nr. pasaportului persoanei testate.

Persoanele exceptate de la masura prezentarii testului PCR: copiii cu varsta sub 6 ani

 • Cetatenii romani au obligativitatea incheierii unei polite de asigurare medicala cu valoarea sumei asiguratorie de minim 5.000 Euro.

 

Conditii de anulare

În cazul în care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

a) 45 % din tariful pachetului de servicii, dacă renuntarea se face in intervalul 45 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecarii;

b) 75 % din tariful pachetului de servicii, dacă renuntarea se face în intervalul 16-29 de zile inainte de data plecarii;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Informatii generale de calatorie

Documente de calatorie

 • este necesara viza. PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar.
 • test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 ore anterior calatoriei.
 • asigurare medicala cu valoarea sumei asiguratorie de minim 5.000 Euro.

Imbracaminte si bagaje:

 • imbracamintea casual este recomandata pe durata programului de vizite. Se recomanda culori neutre, imbracaminte din bumbac, incaltaminte comoda
 • in orase sau in hoteluri luxoase de pe coasta se recomanda pentru cina o tinuta smart casual.
 • Ochelarii de soare si lotiunea de protectie impotriva razelor solare sunt obligatorii pentru o vacanta in Egipt. Palaria de soare o sa fie foarte utila pe durata vacantei.

Sfaturi medicale:

 • Apa nu este potabila in Egipt. Nu beti decat apa imbuteliata si folositi apa imbuteliata si cand va spalati pe dinti.
 • Va recomandam sa aveti o trusa medicala cu medicamente impotriva indigestiilor, durerilor de orice fel, spray impotriva tantarilor.

Informatii companii aeriene

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • In cazul anularii unui zbor operat de o companie aeriana low cost, orice rerutare se va face doar pe zborurile proprii, si nu pe zborurile alor companii.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul.
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de a nu permite imbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
 • Explore Travel nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control Pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

 

Documente pentru minori          

 • Calatorii sunt obligati sa aiba certificatul de nastere al copilului minor, aditional pasaportului.

Astfel, in cazul minorilor care calatoresc insotiti de ambii parinti, este necesara prezentarea la controlul pasapoartelor de la punctele de frontiera (pe langa pasaport) a certificatului de nastere al minorului tip international, in care este inscris numele ambilor parinti.

 • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.
 • Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.
 • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.
 • Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.
 • Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.

Informatii cazare             

 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati).
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Nota: In functie de anumite situatii speciale, programul poate fi modificat de agentie, fara insa a aduce prejudicii structurii de baza a programului.


Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Abu Simbel. Circuit Egipt in vacanta de Paste 2021, Explore Travel
Edfu. Circuit Egipt in vacanta de Paste 2021, Explore Travel
Circuit Egipt in vacanta de Paste 2021, Explore Travel
Piramide. Circuit Egipt in vacanta de Paste 2021, Explore Travel
Circuit Egipt in vacanta de Paste 2021, Explore Travel
Abu Simbel. Circuit Egipt in vacanta de Paste 2021, Explore Travel
Philae. Circuit Egipt in vacanta de Paste 2021, Explore Travel
Marea Roșie. Circuit Egipt in vacanta de Paste 2021, Explore Travel
Luxor. Circuit Egipt in vacanta de Paste 2021, Explore Travel
Sfinxul. Circuit Egipt in vacanta de Paste 2021, Explore Travel
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum